Wat zijn we trots, de eerste 4 zij-instromers bij Veilig Thuis zijn donderdag 11 april officieel gediplomeerd. In september 2022 zijn Liz, Nienke, Betty en Angelique enthousiast van start gegaan als zij-instromer Veilig Thuis. Met achtergronden in het ziekenhuis, kinderopvang, kraamzorg en maatschappelijke zorg, was voor het voor hen nu tijd om de overstap te maken naar de Frontoffice van Veilig Thuis.

Als Regiecentrum konden we hen een 1,5 jaar durend traject aanbieden via het programma ‘AlleKansenBenut!’. In deze periode hebben ze onder supervisie van een ervaren begeleider gewerkt. De steun vanuit de organisatie en van collega’s was erg waardevol en helpend in het proces, aldus de zij-instromers. De vaardigheden en kennis zijn verder ontwikkeld, alle vier kunnen nu met een SKJ-registratie op zak aan de slag in het uitdagende en belonende werkveld van Veilig Thuis Friesland.

Regiecentrum is gestart met dit traject, omdat het vinden van goede medewerkers met een SKJ-registratie, een uitdaging is geworden. Er zijn veel enthousiaste professionals, die (nog) niet geregistreerd zijn, die wel in de (jeugd)zorg willen werken. Voor Veilig Thuis is het een kans om enthousiaste, nog niet geregistreerde professionals, met andere ervaringen en competenties op te leiden en aan zich te binden. De ervaringen van de zij-instromers zijn een aanvulling voor de andere medewerkers.

  • Liz: “Wat fijn dat we bij een organisatie zijn terechtgekomen die in ons wilde investeren! Wij werken voor een organisatie die oog heeft voor de toekomst.”
  • Nienke: “De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst, dat was het in dit geval zeker. Maar ik ben enorm trots dat ik het traject binnen de ingezette tijd, heb kunnen afronden met een volwaardige SKJ-registratie.”
  • Betty: “Een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging en dan ook nog een studie erbij volgen. Nieuwe dingen leren, mijzelf ontwikkelen maar daarnaast ook de combinatie van thuis/ werk en gezin in balans houden. Het was soms even doorzetten maar de motivatie om verder te groeien was sterker.”
  • Angelique: “Ik heb als zij-instromer een geweldige kans gekregen om mij om te scholen tot een SKJ-geregistreerde professional.”
  • Silva (manager Veilig Thuis): Ik ben blij dat ik de laatste loodjes van deze doorzetters heb mogen begeleiden. Ik ben trots op ze!