Voor wie is deze training?

Medewerkers gebiedsteams, jeugdzorgwerkers.

Inhoud

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het verzoek van een machtiging gesloten jeugdhulp in het vrijwillige kader (art. 6.1.2. lid 3 sub c Jeugdwet). Tijdens deze training krijg je juridische kennis over de verzoekschriftprocedure en leer je de nodige vaardigheden in het kader van procesvoering.

Wat leer je?

Na afloop van de training…

  • weet je welke juridische begrippen centraal staan bij gesloten jeugdhulp;
  • ken je de specifieke juridische regels en mogelijkheden m.b.t. het verzoek gesloten jeugdhulp in het vrijwillige kader en weet je welke rol jij daarbij inneemt;
  • heb je kennis van de verschillende hoofdrolspelers in de verzoekschriftprocedure gesloten jeugdhulp;
  • weet je hoe een zitting in het kader van het verzoek vrijwillig gesloten jeugdhulp bij de rechtbank verloopt, wat je van andere spelers mag verwachten en hoe je je op een professionele wijze opstelt.

Productkaart

Klik hier voor de productkaart.

Omvang Omvang: 1 dagdeel
Locatie Locatie: in overleg
SKJ-punten Accreditatie: SKJ geregistreerd met 4 punten
Deelnemers Aantal deelnemers: 14

Over de trainer:

Marianne is een gepassioneerde en bevlogen jurist die al 9 jaar de Jeugdbeschermers van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid bijstaat. Zij geeft ze een juridische basis mee zodat ze zich steviger voelen in hun werk en daardoor hun “mannetje” staan in de rechtbank. Ze vindt het een uitdaging om professionals te enthousiasmeren voor iets wat velen van te voren saai lijkt, namelijk wet-en regelgeving.