Veelgestelde vragen

Klachten - Vertrouwenspersoon

Zorgbelang Fryslân werkt aan verbetering van de zorg in de provincie Friesland. Als inwoner van Friesland kunt u hier terecht voor hulp bij het indienen van uw klacht. Deze hulp is gratis.

 

Meer informatie vindt u op: zorgbelang-fryslan.nl.
Bellen kan ook: 085 – 483 24 33.

Een vertrouwenspersoon van de Jeugdstem luistert naar uw verhaal en geeft u informatie en advies om problemen met de hulpverlening op te lossen. De Jeugdstem helpt u gratis en is te bereiken op:

 

Over Jeugdstem

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid.

 

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:                                         

  • geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdzorg werkt;
  • ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdzorg;
  • geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdzorg;
  • draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdzorg;