"Die ene jongere...": De wereld aan haar voeten

Jeugdzorg Nederland publiceert in februari een boek: ‘Jeugdzorgprofessionals over die ene jongere, twintig verhalen uit het hart’. Hierin vertellen professionals over die ene jongere die ze nooit vergeten zijn. De verhalen worden tevens online gepubliceerd. Via onderstaande link lees je deel 2: De wereld aan haar voeten.

https://www.jeugdzorgnederland.nl/die-ene-jongere/de-wereld-aan-haar-voeten/

Willem van der Laan begeleidt jongeren naar zelfstandigheid bij Juzt in Noord-Brabant. Jasja reist de wereld over en komt tussendoor nog steeds bij hem thuis.

“Jasja werd geplaatst op de zelfstandigheidstraining van Juzt. Ze woonde in een van de zestien studio’s waar ik werk. Ik werk al ruim dertig jaar in de jeugdzorg. Ik heb lang als groepsleider gewerkt. Rond mijn vijftigste werd me dat te zwaar en ben ik zelfstandigheidstraining gaan geven.

We hadden direct een klik. In een paar jaar had Jasja de hele jeugdzorg doorlopen: crisisopvang, leefgroepen, behandelsetting, gesloten jeugdzorg. Inmiddels was ze zeventien en alle hulpverleners beu. Van mijn collega’s wilde ze weinig meer weten, ze kwam alleen naar mij. lees meer. 

 

Telefoon 058 - 233 37 77
Postbus 312, 8901 BC Leeuwarden, info@regiecentrumbv.nl