Expositie 'Open je ogen' in Leeuwarden

De manshoge portretten tonen de ogen van de slachtoffers en vertellen hun aangrijpende verhalen die daarachter schuil gaan. Een wereld die niet te bevatten is, een wereld waarin vaak extreem geweld plaatsvindt en die onvoorstelbaar leed veroorzaakt. Het is een prachtige tentoonstelling geworden van dertig dappere mensen die hun stem laten horen. Daarmee willen ze ogen openen voor de harde werkelijkheid. En de problematiek van mensenhandel in Nederland een gezicht geven.

Mensenhandel is namelijk niet iets wat zich alleen ver weg afspeelt. Ook in Nederland worden dagelijks honderden kinderen, jongeren en volwassenen slachtoffer van mensenhandel. 'Het lijkt nog altijd een ver-van-mijn-bed-show voor veel mensen, maar ook hier in Friesland worden vrouwen uitgebuit', vertelt Fier-directeur Anke van Dijke. Burgemeester Crone onderstreept dit: 'Het gebeurt ook in onze stad. Open je ogen en kom in actie!'

De portretten zijn te bewonderen van maandag 10 juli tot maandag 24 juli 2017 op het Raadhuisplein/Gouverneursplein in Leeuwarden (voor het stadhuis). 

De reizende expositie is een initiatief van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel in Nederland en wordt uitgevoerd door Stichting Open Mind. De tentoonstelling was eerder te zien in onder andere Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Amsterdam en nog 7 andere locaties.

Fier en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) werken samen met CoMensha. Fier biedt hulp, opvang en behandeling aan slachtoffers van mensenhandel en het CKM strijdt tegen mensenhandel in Nederland. Meer informatie over het CKM: www.ckm-fier.nl 

Telefoon 058 - 233 37 77
Postbus 312, 8901 BC Leeuwarden, info@regiecentrumbv.nl