Regiecentrum genomineerd voor "Gouden Accu", de prijs om werkplezier te verhogen of werkdruk te verlagen

Met het plan "Werkdruk de baas" is Regiecentrum één van de vijf genomineerden voor de "Gouden Accu. Maandag 11 november wordt deze prijs, om werkplezier te verhogen en werkdruk te verlagen, uitgereikt in Nieuwegein tijdens het event
Werkplezier XL. 

De Gouden Accu is een van de activiteiten van het Platform Arbeidsmarkt Jeugdzorg om de werkdruk in de branche aan te pakken. Met bijna 60% van de jeugdzorgwerkers die de werkdruk te hoog vindt, is het tijd voor een XL-aanpak!

Het idee van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid: een werkgroep vanuit or en organisatie die in gesprek is over werkdruk en werkplezier en daar concrete acties en activiteiten aan koppelt. Zoals het aanbieden van yoga, goody bags en het organiseren van een tafelvoetbalcompetitie. Deze maandelijkse activiteiten vloeien voort uit vier thema's: werkdruk en werkplezier, verbinding, balans en beweging. De aanleiding? Door de nieuwe afspraken over werkdruk in de sector in de cao Jeugdzorg zijn ze hier al een jaar actief mee bezig. Niet alleen, maar samen met de or, RvB en P&O. Het doel? Medewerkers in beweging zetten en het gesprek over werkdruk en werkplezier gaande houden. Fysiek en mentaal.

Siepie van der Horst, teammanager bij Regiecentrum Bescherming en Veiligheid

Meer informatie.

Telefoon 058 - 233 37 77
Postbus 312, 8901 BC Leeuwarden, info@regiecentrumbv.nl