SiB vanaf nu Perspectief Herstelbemiddeling

Slachtoffer in Beeld, de organisatie voor slachtoffer-daderbemiddeling in Nederland en mediation, is van naam veranderd. Vanaf vandaag heet de organisatie Perspectief Herstelbemiddeling. Dezelfde werkzaamheden blijven, alle communicatiemiddelen veranderen. Jongeren kunnen dus nog steeds online aangemeld worden, maar via de vernieuwde website www.perspectiefherstelbemiddeling.nl. Ook is een vernieuwde folder met uitleg beschikbaar, zowel digitaal als in print.

undefined

Waarom een nieuwe naam?
Vijfentwintig jaar geleden begon Slachtoffer in Beeld met trainingen en leerstraffen voor jonge daders om het slachtofferbesef en inzicht te vergroten. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelde de organisatie   herstelbemiddeling en werden duizenden bemiddelingen begeleid. Herstelbemiddeling is er voor alle betrokkenen. Belangrijk voor het succes ervan, is dat elke deelnemer voelt dat zijn of haar bijdrage ertoe doet. Nu heeft de organisatie een naam die past bij hun werk: Perspectief Herstelbemiddeling. 

Waarom deze naam?
Perspectief staat voor meerdere kanten: dat er na een ingrijpende gebeurtenis zoals een delict, ongeval of incident verschillende ervaringen en oogpunten zijn. Door deze te delen, is er kans op herstel. Door erkenning te bieden en te krijgen, kan een ieder weer verder. Zo biedt herstelbemiddeling perspectief voor de toekomst.

Wat gaat er gebeuren?
Op dinsdag 11 april verandert de url in www.perspectiefherstelbemiddeling.nl. Naast informatie voor direct betrokkenen zoals slachtoffers en daders bevat deze website ook informatie voor professionals die kunnen verwijzen naar herstelbemiddeling. Via de site kan, net als voorheen, worden aangemeld voor een bemiddeling.

Ook de emailadressen wijzigen en krijgen de extensie @perspectiefherstelbemiddeling.nl. Het logo en de huisstijl veranderen en alle folders en posters zijn vernieuwd.

Klik hier de folder professionals en de folder daders.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Perspectief Herstelbemiddeling? Volg hen op twitter en/of facebook of schrijf je in voor haar nieuwsbrief die vier keer per jaar verschijnt.


undefined

Telefoon 058 - 233 37 77
Postbus 312, 8901 BC Leeuwarden, info@regiecentrumbv.nl